Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

Segmen : Zaman Persekolahan

Assalamualaikum .


*klik banner*

hm, memandangkan Cik Balqis pun dah datang blog jemput join , so sewajarnya la kan kita penuhi jemputan tu . hehe, actually i memagang dah cakap yang i will join this later. ya, later tu sekarang la kan :3 ehe . and, selalunya segmen/GA ni liyana guna 3rd blog yang memang i create for join anything . but , seem like segmen ni lebih kepada cerita sebenar *ecehh xD* i thought it will be more private . haha , apa beza pun liyana tak berapa pasti . tapi, sukahati aku la kan ? :3 ehe


okay, kita mula jawab soalan ya :3


hm. nak pilih nombor pun payah ni . haha . liyana blogwalking blog lain , mereka akan pilih either 3 , 7 atau 16 . hm, i thought i pun kena pilih 16  ni. nampak macam pelajar contoh , ye tak ? haha . but that's not me . memang setiap tahun liyana akan berubah tapi satu perkara yang i keep the same ialah : 

ya . tak tahu nak describe macamana , tapi . even liyana suka berangan, liyana gigih belajar tauu :3 haha, tengok atas meja ada buku tu . ehe .


p/s ; cerita ini benar belaka , tiada penipuan berselindung :3 ecehhh , haha :D


hm. dalam kelas , liyana memang selalu duduk belakang . yeah , i need to . and time form2 , liyana duduk belakang, hujung , tepi tingkap, group ke tiga dari pintu. hm , people said tempat tu selalu tak diperhati guru. blind spot katanya . haha . Hani *my classmate ; duduk belakang , group 1* ,  "untungla , cikgu tak pandang sini. kalau kat tempat aku buat apa pun macam diperhati" . haha . kadang tu rasa untung jugak la , tapi  tak selalunya untung . selalu je frust kat belakang dengan rakan sebelah sebab cikgu tak layan . hm .

bila tengah belajar , memang sedaya upaya la liyana kasi tumpuan since duduk kelas first -.- hm, annoying sungguh . selalu rasa tertekan bila duduk kelas tu . tapi, bila dah malas , bosan , and kalau cikgu tak layan . mula lah , duk melilau mata ke arah padang sekolah yang indah menghijau , lori-lori dan kereta yang lalu lalang depan sekolah , dan bangunan tiada penghuni pada ketika itu ditenung lama dengan harapan , cikgu stop mengajar dan terus bagi tugasan . hehe . kadang time cikgu bagi tugasan suruh tanda bagai , liyana baru habis *menikmati pandangan* , gelabah amik pensel tanda apa yang cikgu cakap . and , selalu sangat la tanya orang sebelah apa yang cikgu cakap .

and , liyana dulu ada satu habit bila dah lama buat kerja , mula la menyanyi . memandangkan kelas bising dan suara liyana yang perlahan , so paling-paling pun sampai orang depan je . yang penting tak kuat pun suara. just untuk dengar diri sendiri je . tapi , bila orang start menyanyi , ada je yang menyambung kat sebelah . haha . memang , that time liyana tak suka bila tengah menyanyi , ada orang lain sambung . rasa tak feel langsung -.- fikir highschool musical ? camp rock? haha . macam tu la . tapi dah lama-lama tu , suka pulak suruh dia sambung . and , setiap kali dia bosan , and that time ramai yang tidur , takda kawan nak borak , mula la kitorang amik News Strait Times atau Berita Harian yang dilanggankan oleh sekolah , menyanyi :3 haha  . lirik lagunya semua perkataan yang tertulis dan melodi akan dipesetujui bersama  . hm, rindu wey :')

setiap kali belajar barab , ustaz mesti suruh kitorang hafal perkataan . tbvh , setiap kali belajar barab, macam nak nangis je rasa as liyana memang lemah nak ingat perkataan berserta makna ni :( tapi time hafal tu, memang orang guna masa yang ustaz bagi wisely sampai dapat . penamat sedihnya , perkataan tu takdapat kekal lama, after a few weeks , orang dah lupa :'(
tapi one thing yang tak lupa sampai sekarang , ada satu kata-kata hikmah dalam buku teks bahasa arab tingkatan 2 yang memang tak lupa . time tempoh menghafal ustaz kasi tu , dia pun ajak liyana hafal bersama. mula-mula orang tolak tapi dia ajak jugak . "okay , aku follow"  "kita nyanyi jom ? senang sikit " haha. then orang pun join la . dia ajar aku tempo, not , piching yang betul.  haha . bila pergi kat ustaz nak tasmi' . orang pun request kat ustaz if boleh menyanyi sikit tak ? ustaz pun macam terkejut je dengan permintaan tu . hehe . ustaz pun suruh go on je . orang pun takda la menyanyi serancak time menghafaz, just melagukan , kasi ada tempo sikit . haha .

hm, nak cerita banyak lagi takut tak melebih pulak nanti . hehe . but my true white confession , kehidupan form2 paling liyana suka :3 yea . i miss my ex-classmates especially rakan sebelah yang sangat supportive tu . haha . i miss you so badly , sis :')


tamat : 31 Disember 2014 

xoxo , kbyee .