Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

Friendship ★

Assalamualaikum .


Kay , most people know what is friendship . okay , entry kali ni aku nak cerita pasal benda ni la . tbvh , aku tahu aku memang tak layak nak bangunkan tittle ni as aku sememangnya lemah dalam bab kawan ni :) yea , I have my own stories back then that I never talk about it and because of that incident , I'm starting afraid to befriend with people . Okay , that's too personal and I'll put it out from this entry .

Kawan .
There's two type of friends that people already know . kawan hanya ketika senang dan kawan dunia akhirat . lol . aku malas nak cakap panjang pasal benda ni as bagi aku , bila cerita pasal kawan bermakna kita cerita pasal diri . Yaa , nexttime maybe aku cerita sedikit demi sedikit . lol .
Tadi jam 8:15 , Syahiran live . aku memang fan dia but rarely aku tengok dia . kalau bukak pun saja nak tengok sama ada ada aqid atau tidak . lol . aku tak tahu kenapa aku fan syahiran sedangkan aku nak tengok aqid . haha . but harini tiba-tiba pulak bila noti masuk kata syahiran live semangat pulak . haha . mula-mula tengok serious muka dia macam nak mati je . well , I donno and just pretend that maybe he's too tired . and miracle , aku teruskan menunggu sampai dia bersuara dan bukak cerita . jyeahh , aku nak mula cerita ni :)

Pagi tadi , around 10 a.m syahiran ada jumpa dengan kawan dia . And we address her as 'Nur' . Nur ni kawan pertama dalam hidup syahiran . yea , mean that nur ni kawan dari zaman syahiran budak lagi la kan dan selepas 10tahun lost contact , syahiran dapat jumpa dia balik untuk tempoh 7 hari . And know what , hari ni <9feb2015> adalah hari ketujuh syahiran jumpa dia dan syahiran kehilangan dia . Menurut cerita syahiran sendiri , dia kata nenek Nur ni larang syahiran kawan dengan Nur atas sebab-sebab yang munasabah . Okay , aku tak tahu kenapa aku cerita bunyinya tak sedih langsung :( but really , it's a sad story that he makes me crying when hear his story . It's kinda like his private life story and his history , Syahiran dan Nur sendiri tak ingat macamana diorang boleh berkawan tapi tahu-tahu je diorang dah rapat . Dan selepas 10 tahun diorang tak jumpa tu , syahiran just got 7days to spend time with her . Syahiran memang tak boleh nak salahkan sesiapa as diorang tak boleh berkawan pun sebab nenek Nur larang dia . dan sebab nenek Nur bagi tu sangat munasabah . Yea , mungkin nampak macam simple thing tapi you should know , to have a true friend isn't easy . ini pula kawan dari kecil . and before Nur says 'goodbye' to Syahiran , she gave Syahiran a notebook . dalam tu Nur tulis random memories mereka . lepas Nur kata harini last day kita boleh jumpa , syahiran terus nangis and same goes to Nur too . but yea , what can they do ? 

Another thing , Syahiran ada sepasang kasut yang dia sayang dibeli 2tahun lepas dan harini kali kedua dia pakai sebab Syahiran tahu yang Nur dengan Syahiran sendiri suka warna kuning . so , dia pun decide nak pakai kasut shocking yellow tu untuk jumpa Nur . dan masa dia pergi surau kat Sunway Piramid nak solat , as usual kita bukak kasut letak kat luar . Tapi lepas dia habis solat kasut tu hilang kena curi . Disebabkan perasaan sentimentalnya , he's cried hardly again .

Know what , satu jam dia live sambil menangis . Well , he said he actually want to give some message that we should appriciate our friend before we're late as having a true friend isn't easy especially these days . and one more thing that syahiran really highlighted is we must obey what parents say and ask even if you need to apart from your friend forever as family always come first .

Yaa , aku rasa untung sangat Nur dapat kawan macam Syahiran :) He's really-really honest to be her friend . Syahiran pun  ada share dulu dia pernah mimpi Nur tanya Syahiran suka siapa dan Syahiran pun confess yang Syahiran suka kan Nur . yelah , mimpi je kan . bukannya orang lain tahu . tapi esoknya , awal pagi lagi Nur ada call Syahiran kata Nur ada mimpi Syahiran . Syahiran pun tanya Nur mimpi apa then bila Nur describe mimpi tu exactly sama tepat dengan mimpi Syahiran . Nur kata ini mungkin sebab sebelum tu Syahiran ada janji nak cakap yang Syahiran suka siapa lepas UPSR tapi Syahiran tak bagitahu Nur pun .  lol .  aku taktahu la , tengah sedih-sedih tu terasa part ni kelakar pulak . haha . Semua Nur ada tulis dekat notebook yang dia bagi kat Syahiran tu :')

Esok <10feb2015> , Syahiran nak pergi jumpa parents Nur mintak izin nak berkawan semula dengan Nur . Ya Allah , mohon permudahkan jalan Syahiran , mohon nenek Nur akan tukar fikiran . okay , aku pun tak tahu dan takdapat bayang apa akan jadi esok . Tipula kalau aku tak sedih dengar cerita Syahiran tu . Awal-awal lagi dia ada kata sebelum dia menitiskan air mata , "Aqid dengan Aiman Afiff sibuk study , Daddy pulak busy . and I'm all alone " and that's why Syahiran live . haa , you know . sometimes kita memang perlukan seseorang untuk bercakap and even cakap dengan stranger pun mampu tenangkan kita bila kusut . yea , semua manusia ni sama cuma tahap keberanian kita je lain . selalunya kita malu nak cakap tapi kita masih perlukan respon . kalau tak lebih baik kita cakap dengan dinding atau kerusi je kan ? Ahaha . perasaan nya takkan pernah sama dengan bila kita dapat feedback dari kisah kita tu :)
So , we really need someone to rely on and share our stories and faith , right ?


I feel kinda nervous to know the result tomorrow :(  Hm.