Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

Manusia :)

Assalamualaikum .

Hee. Rasa lama sangat tak update blog . lol . naik form 4 ni makin busy pulak rasa . haha . actually liyana makin malas nak online sebenarnya . hm, gaya aku menulis dan bercakap pun aku rasa pelik so that's why terasa takmahu mengupdate . hm.

Ahh . 2Feb2015 .
Tamatla liyana menjadi pelajar KUSISS setelah 3tahunlebih1bulan di sana . haha , hasilnya sekarang liyana hanya menjadi penganggur selama insyallah 2minggu shj di rumah :) lol.


Okay, lawa tak I edit ni ? Lol . sudut 45° semasa mengambil gambar yg dititkberatkan , penggunaan warna serta font yang digunakan mengikut kesesuaian cuaca dan shape bagi menonjolkan gambar :) lol. Aku rasa sangat puas hati even tak pergi kursus photoshop pun ❤ haha


Yeah , inilah sekolah yg bakal aku menimba ilmu . sumpah siapa tak nervous nak pergi sekolah baru kan ? :') sabtu lepas liyana dah survey sekolah ni . haha . besar wey . tapi hanya mampu melihat dari jendela kereta je la . haha . ada jugak tanya makcik warung depan sekolah tu dengan jaga sekolah tentang balik bermalam . hm, mereka kata macam biasa akan dapat jadual balik dan kalau nak naik bas pun boleh tapi kena bagi nama nak tentukan bilangan bas . dan biasanya diorang guna 3 atau 4 bas . hahahahahahahahahaha . memang aku pun kena naik bas jugak la lepas ni kan -.- aduh . Mana penah seumur hidup aku naik bas except bas rombongan . mahu menangis aku sebelum balik :(


Dulu , aku ada seorang senior yang sekolah kat sini . hm, nak dilabel sebagai senior aku macam tak kena as aku pun takla kenal mana dia ni . tapi still senior satu sekolah la. Dia ni pun taktahu la kawan atau tidak tapi dia sebaya kakak aku dan diorang kenal satu sama lain . dan dia juga anak murid my mom . time dia form4 dia dapat sekolah sini as PMR dia dulu pun bagus . tapi , dia taknak keluar dari meru siap menangis lagi . lol . aku time tu masih form1 dan faham sangat perasaan dia :') haha . even taksuka mana pun kat meru , nak tinggalkan bukan senang tahu . even parents dia pujuk dia tak nak . sampaila parents dia suruh ibu yg pujukkan . ibu pun willing la pujuk dia suruh pindah . yelah , dia pandai wey . sayang kalau sekolah harian je sedangkan peluang lebih cerah dah ada . okay , bukan nak kata peluang budak sekolah harian tak cerah tapi dugaan diorang lebih besar sebenarnya . kalau diorang tak kuat memang susah nak survive lagi-lagi kalau kat meru yang beribu warga sekolahnya dan beribu jugaklah perangai dan ragam . ini pun parents punya harapan kut . okay , ikutkan dulu aku pun macam dia jugak tapi lepas kena tarbiah dengan senior dulu dan akhirnya aku keluar jugak time form1 dari sekolah tu . lepas ibu cakap macam-macam pujuk dia pindah , akhirnya dia setuju dengan syarat ibu kena bagi dia hadiah . okay . aku menyampah je dengan dia ni -.- mak aku dia buat macam mak sendiri . agak-agakla kalau anak murid kesayangan sekali pun . lol . time aku tahu syarat dia tu memang sangat tak puas hati siap mengungkit beberapa bulan pasal hadiah yang ibu kasi tu . hahaha , yeah . ibu kasi dia hadiah dan dia pun tunaikan janji dia pindah sana . memang dia beria la suruh ibu lawat dia bagai . alhamdulillah , sampai sekarang tak lost contact pun even dah empat tahun berlalu . dan dia pun sekarang tengah sambung belajar lagi .  

haha . aku mengaku , selama aku duduk meru macam-macam perangai manusia aku jumpa . lol . dan semuanya tak sama . tapi kena fikir jugakla , rezeki orangkan lain-lain :) latar belakang keluarga pun tak serupa kan . ada yang kita sangka baik sebenarnya indah khabar dari rupa , ada yang kita tak pernah sangka langsung jadi bualan orang dengan kejayaan . Allah kurniakan semua orang rezeki . mungkin bukan zaman sekolah tu rezeki diorang tapi time bekerja . mungkin juga yang dapat rezeki semasa zaman sekolah akan tempuhi dugaan yang hebat selepas itu . hm . semuanya bergantung pada diri kita sendiri . survive dan tak lupa diri tu penting :)