Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

#MYSILATMYFEST

Bismillahirrahmanirrahim ,


Harini kita akan sambut merdeka kali ke-58 :) kat kelas pun kami dah hias sebaik mungkin tapi nampak gayanya cikgu hafizah je yang memahami dan menghargai . sokayla . we tried the best .Tapi kali ni bukanlah nak cerita selok belok kami menghias kelas , membina bendera gedabak kat board belakang mahupun buat origami sambil tulis ucapan pelik kat kelas tu pun, tapi orang nak cerita semalam punya kejadian di stadium merdeka :)

Silat cekak pusaka hanafi ada mengambil cabaran untuk mencipta rekod dunia bagi menghidupkan semula silat daripada ditelan dek zaman . iyelah , bila sebut 'silat' first tought mestilah orang Melayu . jadi stadium ni 96% peratus adalah melayu dari seluruh negeri dan juga disertai beberapa peserta dari negara lain . ya, teruja bila nampak bendera negeri-negeri lain berkumpul di tempat yang sama . meriah . kabut . semuanya bercampur .

Minggu ni minggu wajib balik jadi yang tinggal kat asrama pun hanya kami-kami je lah . warden pun dah pesan suruh kumpul kat AZ je , alang-alang kami pun bukak tv pasang movie . yang excitenya aku bila diorang pasang Jurassic World malam tu . sambil-sambil duk kapur kasut putih untuk esok , aku perhati dinasor-dinasor tu penuh minat . lol . habis cerita tu , fidya pasang pulak cerita muhabatin . aku yang dah habis kemas barang , phone masih bercas pun terus tidur tanpa menghiraukan mereka yang menonton . almaklumlah , i takminat hindustan ni :9 

Tepat pukul 2 ada yang mengejut aku suruh bangun . ya allah , malasnya aku masa tu susah nak express bila tengok yang lain dah bersemangat mandi . aduh , aku ni dah la siap lambet -.- so , around 2:40 kami bertolak keluar dari semesra dan pukul 3lebih tiba di dataran rembau menunggu bas-bas rembau lain . entah mengapa la aku rasa sangat segar buat seketika waktu dan mula berjalan , menyanyi dan membuat bising kat depan sedangkan yang lainnya mengantuk di belakang . penat meluangkan masa kat tempat orang di depan dan lepas makan satu roti abdul bekalan dm dan bas nak mula bergerak kira-kira pukul empat aku pun kembali ke belakang . sempatla beberapa mjnit berjaga sekejap , tiba-tiba dah gelap dunia aku . bangun-bangun je dah sampai nilai turun subuh . around 8lebih kami baru sampai KL . rasanya kami dah terlambat tiba sebab seat semua dah penuh . okay , terpaksalah duduk kat padang je . panas terik matahari tak boleh disangkal lagi bila kami dah bertapa dari pagi  , pukul 10:40 baru mula malaysian record tu lepas KJ rasmikan .
11pagi kami dilepaskan untuk berehat . tbh , tidaklah berehat pun bila duduk bawah matahari terik tanpa sarapan pagi sambil menunggu makan tengahari yang tak sampai-sampai hingga pukul 2 then kena masuk stadium balik nak bersedia untuk guiness book of record pulak . 3:45 petang baru mula persembahan 30minit kami untuk silat mencatat rekod . sementara menunggu perkiraan ada persembahan senjata dan tongkat pulak . dahnak pukul 5 baru diumumkan keputusannya .
ALHAMDULILLAH . terasa semua penat lelah terbayar dan gimiknya sangat memberangsangkan . Alhamdulillah :) 

Seronok . penat . panas . excited . kebulur 

Semuanyalah .
Bila dapat balik dan semuanya selesai baru lega hati . 

Pengalaman seumur sehidup ,
Takdapat dimiliki dengan jalan yang mudah .
Yang bulat tak datang bergolek , yang pipih tak datang berterbangan . 

"Man jadda wa jadda wa man zaroa' hasoda"