Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

#4CLAWAKKE

Bismillahirrahmanirrahim .

Almost eleven months I'm be in semesra and i got 'this kind' of classmates . bukan salah mereka menjadi pelbagai tapi itu adalah fitrah bagi manusia bahawa sesungguhnya Allah ciptakan seseorang itu dengan kepelbagaian sifat .    aku tak bercadang nak menulis panjang sebab i think my arrangements of words lately are very messy . heh. 



Umie selalu suruh bercerita dengan dia tapi aku selalu kena marah dengan dia sebab kasi bluetick je . lol . well , I'll begin my story with them . 

Entahla , aku tak tahu nak describe macamana lagi sebab aku sendiri dah lali dan penat nak judge orang lagi . lmao . first tought aku terhadap diorang agak meleset jugak la . ada yg aku judge dia 'just so-so' tapi sebenarnya dia baik gall , ada yang bila pertama kali kenal aku rasa dia ni 'boleh adapt' dengan aku , alhamdulillah sampai ke akhir tahun aku rasa benda yang sama and ada jugak  yang aku judge dia 'lemah-lembut orangnya' tapi hakikatnya , tak la baik mana . lol , itu aku spesifikkan untuk wani :)

Firsttime aku dapat tahu masuk kelas mana , serious la aku risau sangat nak sebut macamana nama kelas ni . maklumlah , aku ni buta sejarah , tak kenal la tokoh-tokoh bagai ni . so , untuk menjaga reputasi aku , sanggup aku google nama kelas sendiri , tengok latar belakang dia dan sibuk berlatih menyebut dengan kakak . hahaha . aku tak tahu la pasaipa aku gemuruh sangat . lol . bila aku sampai asrama berteguran dengan dormmate baru , lol . janggal tak sudah rasanya . aku duduk just discover apa orang lain buat . hahahahahaha . aku malu dengan first 3 months aku kat semesra . aku tahu , memang lambat aku nak adapt dengan suasana ni , even now there's several facts I can't stand with . lol . Liyana, please face up the reality duh -.-

Antara classmate aku tu sendiri ada yang memang gifted , yang ulat buku , yang acah ustaz , yang bertanggungjawab , yang memang boleh diharap , yang tak boleh ditafsir dan yang tak cukup kasih sayang. lol . ketua kelas aku seringkali dipuji dengan cikgu-cikgu sebab dedikasinya menjalankan amanah ketua kelas tu walaupun pada hakikatnya sering dipersalahkan dan dibebankan oleh classmate sendiri . haha , tbh , aku kagum la dengan dia :) then ada jugak yang kami sendiri tak pernah nampak beg sekolah dia , yang selalu balik asrama tanpa membawa apa-apa , kadang exam week ada la satu buku dan sebatang pen dia bawak , time prep takda la nampak stress pun , time belajar takda la aktif mana pun tapi bila dapat result , "boleh tahan dia ni" . hahahahha , aku takdapat terima kenyataan aku ada classmate macam tu . heran bila dia belajar , heran macamana dia boleh sebagus tu . lol , i kennot la . 

Yang perempuannya , masing-masing ada gelagat sendiri . ada yang terlalu mudah terhibur , ada yang terlalu annoying , ada yang terlalu mencuba , ada yang terlalu cantik ((lmao)) . 

there's should be rara and sakinah . hm

overall kami ada 27 orang , seorang dah pindah cuti akhir bulan november ke sabah , sorang lagi pindah balik akhir tahun haritu ke sarawak , dan seorang lagi katanya dalam menguruskan perpindahannya balik ke melaka . walau dimana pun mereka , I'm just wishing they'll remember semesra forever . lol . taklama pun berkenalan tapi merekalah sebaik anugerah yang Allah kurniakan :) 
aku rasa sangat kelakar bila malyn ada tanya kenapa budak lelaki kelas Chopin selalu balik paling awal sedangkan budak perempuannya selalu balik paling lambat . hahahaha . selalunya kalau prep tu habis pukul 10:30 , sepuluh suku je yang lelakinya dah balik . tapi kalau diorang lalai sembang tak perasan dah pukul 10:20 , mula la gelabah tinggalkan kelas sambil cakap "wey , kita dah lambat la" . heh . i have no idea why they be like that . 


Chopin mungkin tak semesra Frost but I just enjoy my time with them . lol .
tbvh, aku tak sukalah dengar orang duk mengata classmate aku tu :) heh .