Owner Post Them Follow+ Dash



The Talking Diary
__________ Y e a n n a

Greeting



Welcome to this lame blog :)
keep in touch and do give opinion or advice to me
Thankyou .
----------------------------------------------
do as you like , it's doesnt matter at all . cbox at Tell me section :)

Tell Me ;

⊰HOVER HERE!⊱
don't mess up my blog with your ads . just leave your footstep for me to trace you later okay ;)
whoever has my link in your linkies , do tell me . so that I'll put yours . *my previous code was missing :( *


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

Big applause to
IlliShuhada and PikaChan
for the basecode and
layout arrangement :)
gorgeous images taken
from GW

Holiday 2015 ; Jelita Ostrich Farm

Assalamualaikum .

liyana nak sambung entry sebelum ni . hihi . sebenarnya dekat upside down galeri tu ada ostrich farm jugak kat situ . so , kami ingatkan nak pergi tengokla burung unta , maklumlah tak pernah lagi bertemu kan . haha . tapi bila search kat internet and tengok feedback orang , liyana dah rasa tak berkenan dah . tapi ibu kata , pergi je la bawak adik-adik . so , aku pun ikut la cakap ibu dan ajak ibu tanya dulu aktiviti ke apa-apa yang boleh kita buat . bila nak masuk , first impression aku , "ini tengok-tengok macam zoo ke ?" panas tengahari , bawak nenek lagi dan bau kat situ pun busuk semacam . taktahu la . liyana dah bisik kat ibu kata serious tak berkenan sangat . tapi nak puaskan adik-adik dalam kereta tu jadi tanya je la tiket harga , aktiviti kan . ikut handout yang disediakan , ada macam-macam farm la, kita boleh pilih berapa farm yang kita nak masuk dan harga nya ikut bilangan farm tu la . aku tengok ada la , kucing , anjing , dinosour , burung unta , burung , siput (seashell) and others la . dan bila tanya aktiviti , ada la pakej boleh main paintball taksilap , ada kasi makan , dan kalau nak tunggang ostrich boleh tapi berat under 40 . sounds nice tapi memandangkan keadaan cuaca dan bau ladang tu sendiri yang tak menyenangkan , aku tetap dengan pendirian aku which is 'not worth it' . better la kut kita pergi zoo negara ke, zoo taiping or whtsoever .

sebelum balik , memandangkan memang hajat dari rumah nak tengok burung unta , ibu pun bawak la ke Jelita Ostrich Farm ni yang terletak di Seremban .


kat sini ada tiga jenis haiwan je sebenarnya . ok la tu kan , ini ostrich farm , bukan zoo . haha . tapi sebelum masuk tu ada dapat tengok rusa snowhite , orang hutan , arnab , lembu , kerbau . haha . okay la kan . yang kat dalam ni ada banyak kambing ( 3jenis kambing yang dikacukkan ) , banyak ostrich (ada 1 burung kasawari) dan ada dua ekor kuda . 

ada macam-macam penerangan pakcik penjaga tu , baru la seumur hidup i tahu burung kasawari dengan burung unta tu lebih kurang je , boleh dikatakan adik beradik tapi dilahirkan di negara berbeza . dan aku juga baru tahu yang lawa tu sebenarnya jantan belaka . haha . 

yang bulu hitam pekat tu jantan and yang kelabu suram tu betina :)


aktivitinya; bagi makan haiwan-haiwan ni semua (satu pek  jagung dijual dengan harga seringgit shj) , tunggang ostrich tersebut , pijak telur burung unta tu dan tengok burung unta race . haha . dengar gampang tapi takla mudah mana pun . haha . 



limit berat penunggang is 250 kg . so , sesiapa pun boleh la naik . masalahnya cumalah keberanian dalam diri sendiri . haha

naik ostrich ni dapat sijil tau . 

rn ;


tak sangka dah lewat sangat ni la . haha . i seriously  need to sleep . so , 

xoxo , yyaaa;